Champagnehuizen

Henri Chauvet

Op ongeveer 15 minuten rijden van de plaats Reims, is het champagnehuis Henri Chauvet te vinden en ligt in het mooie plaatsje Rilly-la-Motagne (premier cru-gemeente van de champagne). Dit champagnehuis bestaat sinds 1890 en komt voort uit een vierde generatie wijnboeren door familietraditie en ervaring. Een volledig onafhankelijke producent met speciale champagnes.

Het liefdevolle stel Damien en Mathilde Chauvet zorgen voor traditie, passie en gastvrijheid.
Van dit huis zijn drie champagnes te verkrijgen in de webshop: Blanc de Noirs, Réserve en Rosé

Francart & Fils

Al vijf generaties lang bestaat dit familiehuis in Vaudemange (premier cru-gemeente van de champagne). Het dorp Vaudemange ligt midden in de champangestreek en maakt samen met drie andere gemeentes deel uit van de Reims regio met de bijnaam "Witte Parel", dit komt door de druivensoort Chardonnay.
Grootmoeder, ouders en de twee zonen blijven zich volledig inzetten om een schitterend authentiek product neer te zetten met passie en heel veel liefde.
Per jaar ligt de productie op 45.000 flessen.

Sadi Malot

In het kleine plaatsje Villers Marmery (ook een premier cru-gemeente van de champagne) staat het champagnehuis Sadi Malot en is heel herkenbaar zodra je aan komt rijden met een groot logo aan de muur. Dit champagnehuis bestaat al vijf generaties en is in 2017 omgeschakeld naar biologische wijnbouw. De familie Franck, Christine, Florian en Cindy Malot zorgen ervoor dat alle champagnes van het huis originaliteit, finesse en frisheid krijgen.

Vanwaar de naam Sadi Malot?
Het begon met Socrate Malot, de oprichter van Sadi Champagne. Als eerbetoon aan zijn broer Sadi, die zo werd genoemd omdat hij werd geboren op de dag van de moord op Sadi Carnot (de Franse president van 1887 tot 1894) en stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog, gaf hij zijn bedrijf en zijn zoon deze naam.

Mailly

Mailly Champagne (opgericht in 1929) wordt gerund door een nieuwe generatie wijnboeren die dezelfde onafhankelijkheid koesteren als de oprichters. De 70 hectaren wijngaarden die ze bezitten zijn verdeeld onder 25 families en vormen samen één Grand Cru wijngaard, volledig gelegen in het Grand Cru-dorp Mailly-Champagne. De speciale behandeling van de druiven van de diverse percelen resulteert in een grote reeks verschillende champagnes.

Met een jaarlijkse productie van 500.000 flessen is Mailly Champagne een zeldzaamheid in zijn soort, met name omdat alle champagnes de kwalificatie Grand Cru dragen, van de Brut Reserve tot aan de Cuvée prestiges.

Mailly gebruikt uitsluitend twee van de drie toegestane druivenrassen: Chardonnay en Pinot Noir. Omdat de Pinot Noir goed gedijt in de Montagne de Reims ligt hier vooral de nadruk op. Mailly biedt prachtige hoogwaardige champagnes die niet alleen als aperitief, maar ook bij de maaltijd zeer goed combineren..

Privacybeleid
Algemene Voorwaarden

Volg ons via: